NESTABILNO VRIJEME U BiH: Šta kažu meteorolozi kad možemo očekivati blagi porast temperature

Od 27. marta do 3. aprila prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu zemlje.

  • Vijesti

  • 25. Mar. 2024  25. Mar. 2024

  • 0

Nestabilno vrijeme zadržaće se do četvrtka u Bosni i Hercegovini uz povremene padavine u centralnim i istočnim predjelima, te intenzivnije pljuskove na jugu i jugozapadu zemlje, prenosi Anadolu.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 29. marta i zadržaće se do 3. aprila, a novo pogoršanje sa slabim i povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 4. do 9. aprila, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Od 27. marta do 3. aprila prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu zemlje.

Do 27. marta, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od dva do šest stepeni Celzijusovih, u Hercegovini od četiri do devet, danju u Bosni do 19, u Hercegovini do 22 stepena.

Od 28. marta do 9. aprila, očekuje se blagi porast temperatura zraka pod uticajem juga, pa tokom jutra u Bosni se očekuju od pet do deset stepeni, u Hercegovini od osam do 13, a maksimalne u Bosni do 21 u Hercegovini do 23 stepena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...