PREDSTAVLJEN DANAS: Završene pripremne aktivnosti na izradi socijalne karte RS, slijedi kreiranje Zakona

Socijalna karta je projekat od entitetskog značaja čiji je cilj uspostavljanje jedinstvene i centralizovane elektronske evidencije o socijalno-ekonomskom statusu korisnika prava iz oblasti socijalne, boračko-invalidske i zaštite djece i porodice.

  • Vijesti

  • 25. Mar. 2024  

  • 0

Završene su pripremne aktivnosti potrebne za izradu socijalne karte u Republici Srpskoj, urađena je kompletna projektna dokumentacija, analiza budžeta, te revizija svih prava.

Ovo je istaknuto na predstavljanju dosadašnjih aktivnosti Vlade RS na izradi socijalne karte.

Premijer RS Radovan Višković rekao je da slijedi kreiranje Zakona o socijalnoj karti i  drugih akata koji će pratiti tu oblast.

Procjene su da će obuhvatiti oko 67.000 osoba iz različitih kategorija stanovništva. 

Višković je istakao da je realizacija ovog projekta od izuzetnog značaja jer se njime želi pravedna podjela socijalnih prava, odnosno da ih ostvare oni koji to zaslužuju.

"Želja mi je bila da napravimo socijalnu kartu da bi na pravedniji način mogli da realizujemo sprovođenje tih prava. Važno je da ovaj projekat bude realizovan jer od njega velika očekivanja imaju i korisnici ovih prava", rekao je Višković, te zahvalio Svjetskoj banci koja je, kako je naveo, pružila maksimalnu podršku u kreiranju koraka izrade socijalne karte.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić pojasnio je da je registar korisnika socijalnih prava alat čiji je cilj pravednije vođenje sistema socijalne zaštite.

On je naveo da je riječ o kompleksnom i multidisciplinarnom projektu za koji je Vlada Republike Srpske dala punu podršku.

Socijalna karta je projekat od entitetskog značaja čiji je cilj uspostavljanje jedinstvene i centralizovane elektronske evidencije o socijalno-ekonomskom statusu korisnika prava iz oblasti socijalne, boračko-invalidske i zaštite djece i porodice.

Nosilac projekta je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...