PRVA ŠKOLA IZ SRBIJE KOJA JE SVOJE UČENIKE DOVELA U MUZEJ RATNOG DJETINJSTVA U SARAJEVU: "Djeca su došla, donijela su poklone. Grade mostove za..."

(...) koje su nam govorili da nikad neće biti sagrađeni.

  • Društvo

  • 25. Mar. 2024  25. Mar. 2024

  • 1

Djeca su došla, donijela su poklone.

Direktor Muzeja ratnog djetinjstva u Sarajevu Jasminko Halilović objavio je kako je grupa djece iz jedne osnovne škole u Kragujevcu došla u posjetu ovom muzeju, pritom istaknuvši kako je ovo prva zvanična posjeta Muzeju ratnog djetinjstva kada se govori o školama iz Srbije.

“Grupa djece iz osnovne škole iz Kragujevca, iz Srbije, došla je sa svojim nastavnicama i direktorom škole na studijsko putovanje u Sarajevo kako bi posjetili Muzej ratnog djetinjstva. Odlučili su se na ovo putovanje nakon što su na časovima implementirali radionice bazirane na našoj kolekciji koje nudimo kroz edukativni centar MRD.

Djeca su došla, donijela su poklone. Grade mostove za koje su nam govorili da nikad neće biti sagrađeni. Nakon desetina hiljada djece iz BiH i cijelog svijeta, ovo je prva zvanična posjeta Muzeju ratnog djetinjstva od strane jedne škole iz Srbije.

Ponosan sam na Muzej ratnog djetinjstva, na naš tim, na naš rad. Zahvalan sam našim partnerima iz YIHR-a Srbija (hvala, Sofija!) koji su omogućili ovo putovanje djeci. Na jednoj od poruka koje su držali ispred muzeja stoji: ‘Mir je odgovornost svih nas'”, napisao je Halilović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...