KOALICIJA "RIJEKE PRAVDE": Na SDP-ovoj izbornoj listi i Alka Vuica

Među povratnicima u saborske klupe mogli bi biti, s obzirom na pozicije na listama, Marija Lugarić, Ivan Račan i Saša Đujić, moguće i Željko Jovanović, uspije li se s 14. mjesta u osmoj preferencijalnim glasovima izboriti za mandat.

  • Regija

  • 25. Mar. 2024  

  • 0

Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin izvijestio je večeras da je Glavni odbor stranke velikom većinom glasova usvojio izborne liste koalicije Rijeke pravde, za Hrvatski sabor te za Evropski parlament, poručivši da je 'ovo bitka za demokratsku Hrvatsku', prenosi Index.hr.

Sve koalicijske liste će predvoditi SDP-ovci Arsen Bauk (prva izborna jedinica), Boris Lalovac (druga), Siniša Hajdaš Dončić (treća), Mišel Jakšić (četvrta), Predrag Fred Matić (peta), Mihael Zmajlović (šesta), Kristina Ikić Baniček (sedma), Peđa Grbin (osma), Sabina Glasovac (deveta) i Ranko Ostojić (deseta).

Među povratnicima u saborske klupe mogli bi biti, s obzirom na pozicije na listama, Marija Lugarić, Ivan Račan i Saša Đujić, moguće i Željko Jovanović, uspije li se s 14. mjesta u osmoj preferencijalnim glasovima izboriti za mandat.

Na 14. mjestu u šestoj je i pjevačica Alka Vuica, a svojevrsno iznenađenje je i peto mjesto za Branku Bakšić Mitić, dogradonačelnicu Gline, koja je na tu dužnost na lokalnim izborima izabrana kao neovisna iz redova srpske manjine, a posebno se istaknula humanitarnim angažmanom nakon potresa na Baniji.

„Ovo je bitka za demokratsku Hrvatsku. Mi u 2024. godini opet imamo izbore za demokraciju. Dobro je da idemo u koaliciji, onda je rezultat HDZ-a slabiji nego kad idemo odvojeno. I to pokazuje koliko smo blizu i koliko će ovi izbori biti pobjednički za bolju Hrvatsku. Imamo još tri tjedna kampanje i tu ćemo se sučeliti sa idejama”, najavio je Grbin, komentirajući recentne ankete koje pokazuju rast koalicije predvođene SDP-om.

Koalicija Rijeke pravde svoje će liste DIP-u predati u četvrtak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...