PREDSJEDNICA EVROPSKOG PARLAMENTA ISKRENO: Otvaranje pregovora o članstvu BiH u EU nije bio "mačiji kašalj"

Roberta Metsola tokom obraćanja zastupnicima Državnog zbora (parlamenta) Slovenije na zasjedanju u Ljubljani.

  • Vijesti

  • 26. Mar. 2024  

  • 0

Krajem prošle sedmice Vijeće Evropske unije donijelo je odluku o otvaranju pregovora o članstvu Bosne i Hercegovine u EU i to nije bio "mačiji kašalj", jer je to bio dugotrajan proces, rekla je predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola tokom obraćanja zastupnicima Državnog zbora (parlamenta) Slovenije na zasjedanju u Ljubljani.

"To nam je u velikoj mjeri uspjelo zahvaljujući zasluzi i predanosti Slovenije u posljednjem desetljeću. Slovenija je zemlja koja je najtežim vremenima pokazala odlučnu spremnost odbrane naših interesa, ali i odigrala veoma značaju ulogu u približavanju regije Zapadnog Balkana Evropskoj uniji", naglasila je Metsola.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...