SVJETSKI USPJEH FIRME IZ GORNJEG VAKUFA: Bosanski poduzetnik Adnan Telelović kupio firmu u Njemačkoj. Proizvodnju seli u BiH!

Kompletna proizvodnja tako će iz Njemačke biti premještena u poslovnu zonu Batuški lug i to u novu, modernu tvornicu koja je trenutno u izgradnji.

  • Ekonomija

  • 26. Mar. 2024  

  • 0

Kompanija ATT d.o.o. iz Gornjeg Vakufa 2023. godinu završila je s velikim proširenjem kapaciteta, a 2024. započela s novim zapošljavanjima i još većim ambicijama.

Tvrtka specijalizirana za mašinsku obradu metala napravila je značajan korak naprijed realizujući jednu od najvećih investicija u svojoj historiji, a to je kupovina tvornice obrade metala u Njemačkoj.

"Nakon što smo prošlu godinu proširili kapacitete za oko 30 posto, i u ovu godinu smo ušli s velikim ambicijama. Otvorila nam se prilika i mogućnost kupovine tvornice koja se bavi istim odnosno sličnim poslovima. S vlasnicima smo postigli dogovor i u maju će biti izvršen transfer kompletne opreme u Gornji Vakuf", kazao je direktor tvrtke ATT d.o.o. Adnan Telalović, piše BiznisInfo.

Kompletna proizvodnja tako će iz Njemačke biti premještena u poslovnu zonu Batuški lug i to u novu, modernu tvornicu koja je trenutno u izgradnji.

"U toku je izgradnja novog pogona u koji će biti smještena oprema. Mi trenutno imamo blizu 7.000 kvadratnih metara površine pod krovom a s novom investicijom ova površina povećat će se na 9.000 kvadratnih metara. Ovaj potez omogućit će nam da započnemo proizvodnju dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u autoindustriji", kazao je Telalović.

Završetak izgradnje nove proizvodne dvorane planiran je za mjesec maj, a planirano je da proizvodnja počne u junu 2024. Nova investicija realizirana je u sklop strategije rasta i razvoja kompanija a njena ukupna vrijednost je oko 2,5 miliona KM.

Ona će svakako značiti i nova radna mjesta u kompaniji koja trenutno zapošljava 212 radnika. Oglas za prijem radnika već je objavljen.

"Već na početku godine smo zaposlili 17 novih ljudi, a planiramo još 30, tako da ćemo do juna imati novih 55 zaposlenika", kazao je Telalović za Biznisinfo.

Inače, tvrtka ATT d.o.o. specijalizirana je za mašinsku obradu metala a radi za različite industrije.

Oko 93 posto proizvodnje iz pogona u Gornjem Vakufu namijenjeno je izvozu. Preostali dio isporučuje se stranim kompanijama koje posluju u Bosni i Hercegovini.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...