REAKCIJA NENADA STEVANDIĆA NA ODLUKU VISOKOG PREDSTAVNIKA: "RS takvo nešto u načelu odbija"

“Nedopustivo je nametanje zakona u BiH i RS tako nešto u načelu odbija”, rekao je Stevandić.

  • Vijesti

  • 26. Mar. 2024  

  • 5

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da je jasno da zakone "usvajaju nadležni organi, a ne samozvanci u BiH kakav je Kristijan Šmit", kao reakciju na današnju odluku visokog predstavnika o nametanju Izbornog zakona BiH.

“Nedopustivo je nametanje zakona u BiH i RS tako nešto u načelu odbija”, rekao je Stevandić.

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt obratio se danas javnosti i saopćio odluku o nametanju izmjena Izbornog zakona.

“Dugo se o tome raspravlja, mnoge organizacije su doprinijele tome. Ja ću danas učiniti ono što je trebalo učiniti prije mnogo godina. Garancija slobodnih i poštenih izbora za sve građane BiH. Ja želim da objavim odluku kojom donosim izmjene Izbornog zakona BiH u skladu sa mojim mandatom. Ovo radim za sve građane BiH“, kazao je Schmidt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...