SVI SU NA NOGAMA: Sve raspložive ekipe na terenu, već 15 sati traje potraga za dvogodišnjom djevojčicom...

Na terenu su policajci, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spašavanja.

  • Hronika

  • 27. Mar. 2024  

  • 0

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je jučer u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem PRONAĐI ME! Na terenu je policija, kao i vatrogasci-spasioci, pripadnici GSS-a, lovci i brojni građani. Iz Niša su stigli pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima. U potrazi za djevojčicom koristi se helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama. Danka je nestala u 13.45 u naselju Banjsko polje, Ulica vojvode Radomira Putnika br. 19 (grad Bor). Smeđe je kose, smeđih očiju, visine je oko 85 centimetara, na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, crne patike i kosu vezanu u rep.

Нестала девојчица Данка Илић

Na terenu su policajci, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spašavanja. Očekuje se da iz Niša uskoro stignu pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale djevojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutro.

U potrazi je učestvovalo oko 2.000 ljudi. Očekuje se da na teren dođe i ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...