OČAJ U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „Američka ambasada u BiH sabotira dogovor oko Izbornog zakona…“

Oštre poruke iz Mostara.

  • Politika

  • 27. Mar. 2024  

  • 4

Dok početna euforija zbog otvaranja pristupnih pregovora s Europskom unijom polako jenjava, Bosnu i Hercegovinu čeka veliki posao usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije.

Iako je odluka Europskog vijeća sama po sebi značajna, očekuje se dug put ka članstvu u Europskoj uniji.

No, Amerikanci su još jednom upozorili Dragana Čovića i HDZ BiH kako je njihov prijedlog Izbornog zakona zapravo pokušaj stvaranja hrvatske izborne jedinice, što je za Amerikance neprihvatljivo.

Da je takav američki stav izazvao razočarenje u Čovićovim redovima svjedoči i istup Milana Sitarskog, beogradskog analitičara, inače bliskog HDZ-u BiH, ali i Jurice Gudelja, medijske perjanice Čovićevog HDZ-a.

Pogledajte njihove izjave!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...