NAKON SCHMIDTOVE ODLUKE REAGIRALA I TANJA TOPIĆ: "Ili će RS ići ka pravnoj secesiji ili će se pokazati da u BiH..."

Ona je za BUKU rekla da je upravo počela nova politička igra.

  • Vijesti

  • 27. Mar. 2024  

  • 2

Nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o nametanju tehničkih izmjena Izbornog zakona, oglasila se i politička analitičarka Tanja Topić.

Ona je za BUKU rekla da je upravo počela nova politička igra.

"Dalo se naslutiti nakon najave vanrednog zasjedanja NSRS-a u kom pravcu će ići današnji dan. Visoki predstsvnik je uradio ono što je najavljivao, a domaći političari nisu ispunili obećanje koje su dali zvaničnicima EU prije 2 godine. Ponestalo im vremena u političkim kalkulacijama. Mislim da smo sve bliži konačnom raspletu koji će ili odlukom NSRS-a entitet gurnuti ka pravnoj secesiji ili će pokazati da se u zemlji unatoč snažnom protivljenju novopečenih zagovornika evropskog puta OHR odluke i dalje provode", rekla je u svojoj reakciji Tanja Topić

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...