KOLEGIJ NSRS UTVRĐUJE TERMIN POSEBNE SJEDNICE: Hoće li nakon Schmidtove odluke RS donijeti "svoj" izborni zakon?

Ovim je Stevandić praktično najavio da će izvršiti krivično djelo

  • Politika

  • 27. Mar. 2024  

  • 2

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske održat će danas sjednicu na kojoj bi trebalo da utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 11. posebne sjednice NSRS.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska, kao odgovor na odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, donijeti vlastiti izborni zakon. Naglasio je da će obaviti konsultacije i reagovati, a da se Schmidtove odluke se neće provoditi, piše RTRS.

Ovim je Stevandić praktično najavio da će izvršiti krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH, za što se već tereti i predsjednik RS Milorad Dodik. 

On je poručio da zakone usvajaju nadležni organi, a ne visoki predstavnik kojeg u RS ne priznaju uprkos odlukama PIC-a.

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuo je jučer izmjene Izbornog zakona BiH.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...