PREDSJEDNIK ILI PROPOVJEDNIK: Trump reklamira "američku Bibliju" koja se prodaje za 59,99 dolara (VIDEO)

Trump u videu govori kako su "vjera i kršćanstvo najveće stvari koje nedostaju" SAD-u

  • Svijet

  • 27. Mar. 2024  

  • 1

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump, kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u studenom, reklamira verziju Biblije koju njemu blizak country pjevač prodaje za 59,99 dolara, piše Guardian.

U objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Trump "potiče" svoje pobornike da si nabave kopiju Biblije koju promovira "u partnerstvu s dobrim prijateljem" Leejem Greenwoodom, country pjevačem čije se pjesme puštaju na Trumpovim skupovima. 

Greenwood svoju verziju primjerka svetog pisma prodaje putem stranice godblesstheusabible.com na kojoj su fotografije republikanskog kandidata s tim knjigama. Biblija je ukrašena američkom zastavom i riječima "Bože blagoslovi Sjedinjene Države", a sadrži i tekstove poput američkog ustava i Deklaracije neovisnosti. 

Greenwood na stranici piše kako je riječ o jedinoj Bibliji koju je podržao Trump, no i naglašava da republikanac od toga ne zarađuje, kao ni njegova kampanja, no da ime bivšeg predsjednika koristi pod plaćenom licencom. 

Sam Trump u videu govori kako su "vjera i kršćanstvo najveće stvari koje nedostaju" SAD-u te da "istinski vjeruje kako se one moraju vratiti, i to brzo".

"Mislim da je to jedan od najvećih problema koje imamo. Zato nam zemlja probada. Izgubili smo vjeru u našoj državi. Svi Amerikanci trebaju Bibliju u svom domu, a ja ih imam mnogo", kazao je. 
 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...