CRNADAK O IZBORNOM ZAKONU RS-a: Zašto se ne poštuje odluka NSRS o neprovođenju odluka Christiana Schmidta?

Što se tiče objavljene radne verzije Izbornog zakona RS, rekao je da nije najbolje upoznat.

  • Politika

  • 27. Mar. 2024  

  • 2

Šef kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak upitao je nakon održanog kolegijuma Parlamenta RS zašto se dosadašnje odluke NSRS, a koje se odnose i na neprovođenje odluka Kristijana Šmita, Visokog predstavnika u BiH ne provode?

“Mi smo danas podržali sutrašnju sjednicu jer da se sutra konačno održi rasprava zašto se dosadašnje odluke NSRS sa posebnih i redovnih sjednica ne provode, zašto se ne poštuju odluke upravo i Šmitu, zašto se ne poštuje odluka o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH”, upitao je Crnadak.

Što se tiče objavljene radne verzije Izbornog zakona RS, rekao je da nije najbolje upoznat.

“Stvarno ništa ne znam oko izbornog zakona RS, nismo analizirali , ne znam ni šta je namjera i šta je radna verzija, je li to nacrt, ko ga je pripremio, ono jučer kao da je privlačilo pažnju”, rakeo je Crnadak.

Upitan da se izjasni da li je Izborni zakon RS opcija za koju on glasa, rekao je da Dejtonski sporazum temelj RS. O odluci, Šmita, neodređeno.

“Od državne koalicije ste čuli od njih završićemo do kraja februara posao, nisu završili , odluka Šmita je obimna, ima mnogo detalja, tek kad izanaliziramo daćemo ocjenu, zabrinjavajuće je što skeneri ne idu na svako biračko mjesto, pa nije to svemirska tehnologija, mi se brinemo da je to popuštanje onima koji kradu na izborima, koja je logika da najvažnija stvar ne ide na sva mjesta”, rekao je Crnadak.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...