UPUTIO NOVI POZIV ZA MIR NA BLISKOM ISTOKU: Papa Franjo se sastao s Palestincem i Izraelcem koji su izgubili kćerke

Tokom svog obraćanja, Papa ih je opisao kao dva prijatelja “koji se vole i koji su iskusili isto raspeće”.

  • Svijet

  • 27. Mar. 2024  

  • 0

Papa Franjo uputio je novi poziv za mir na Bliskom istoku. On se sastao danas sa dvojicom očeva, jednim Palestincem i jednim Izraelcem, koji su izgubili kćerke u sukobima, javlja Al Jazeera.

Tokom svog obraćanja, Papa ih je opisao kao dva prijatelja koji se vole i koji su iskusili isto raspeće”. 

Vatikanski mediji javljaju da se radi o Bassamu Araminu i Ramiju Elhananu iz organizacije Parents Circle – Families Forum, izraelsko-palestinske grupe koja okuplja članove rodbine žrtava sukoba.

Araminovu kćer Abir (10) ubio je izraelski granični policajac 2007. godine, dok je Elhananovu kćer Smadar ubio palestinski bombaš samoubica 1997. godine, neposredno prije nego što je napunila 14 godina.

U otvorenom pismu katolicima na Bliskom istoku, papa, koji je u svakodnevnom telefonskom kontaktu sa katoličkom župom u Gazi, također je izrazio suosjećanje za “njihovu patnju i borbe, posebno u toku ovih posljednjih mjeseci“

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...