"SB" NA POSLJEDNJEM ISPRAĆAJU VELIKANA: Klanjana dženaza i obavljen ukop Abdulahu Sidranu (FOTO)

Dženazu je predvodio je Husein ef. Kavazović, reisul-ulema Islamske zajednice u BiH.

  • Kultura

  • 27. Mar. 2024  27. Mar. 2024

  • 1

U Sarajevu je danas, odmah poslije ikindije namaza, u haremu Gazi Husrev - begove džamije, klanjana dženaza bosanskohercegovačkom pjesniku, književniku, scenaristi, dramskom piscu i akademiku Abdulahu Sidranu.

Dženazu, kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi, među kojima i brojne poznate ličnosti iz političkog i kulturnog miljea, predvodio je Husein ef. Kavazović, reisul-ulema Islamske zajednice u BiH.

Nakon dženaze-namaza, okupljeni su Sidranov tabut ponijeti do džamije Ferhadija, gdje će, po njegovoj želji biti sahranjen u džamijskom haremu, među njegovim prijateljima - Nedžadom Ibrišimovićem, Alijom Isakovićem.

Ranije je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana komemoracija Sidranu. Prostorije NPS su bile pune ljudi koji su došli da odaju počast bh. velikanu i kažu mu posljednje zbogom.

Istaknuti bosanskohercegovački pisac, pjesnik, scenarist i akademik Abdulah Sidran preminuo je u subotu u Sarajevu u 80. godini, nakon duže borbe sa zdravstvenim problemima.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...