MINISTAR MAGODA SAOPŠTIO SJAJNE VIJESTI: "Konačno idemo u izgradnju južne tribine na Grbavici!" (FOTO)

Najavio je i da će Zakon o sportu uskoro doći do skupštinskih klupa, kao i Zakon i strategija o kulturi, prenosi tvsa.ba

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Održana je konferencija za medije na kojoj je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda govorio o značajnim kapitalnim projektima u oblasti kulture i sporta u našem kantonu.

Istaknuto je da su u godini dana urađene velike stvari za kulturu i sport, od povećanja plata svim kulturnim radnicima, kreiranju tri nova zakona o privremenom finansiranju svi institucija kulture Bosne i Hercegovine. Postignuto je i to da svi zaposlenici u kulturi imaju redovne, zaslužene plate. Najavio je i da će Zakon o sportu uskoro doći do skupštinskih klupa, kao i Zakon i strategija o kulturi, prenosi tvsa.ba

"Ono na šta san danas istinski ponosan je odluka Vlade KS da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu kulture i sporta u iznosu od 12 miliona KM. Kada pričamo o sportu najvažniji projekat koji je Vlada KS usvojila je da idemo konačno u izgradnju juga na Grbavici u ukupnom iznosu od 4,7 miliona KM u saradnji s Općinom Novo Sarajevo", istakao je Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS.

altBudući izgled južne tribine na Grbavici (Foto: Arhiva)

Izdvojena su sredstva i za rekonstrukciju Historijskog muzeja BiH.

"Biću sretan kada pored našeg Zemljskog muzeja koji izgleda impozantno budemo imali i Historijski muzej u isto tako jednom ozračju", poručio je Magoda.

"S Općinom Centar radimo na rekonstrukciji i izmještanju novog travnjaka u iznosu od 500.000 KM na lokalitetu stadiona Asim Ferhatović Hase", poručio je Magoda na današnjem presu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...