OVDJE ĆE MOĆI IGRATI I "ZMAJEVI": Naziru se nove konture najljepšeg stadiona u BiH (FOTO)

Tako će se u sklopu nove tribine nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.

  • Sport

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će omogućavati odigravanje evropskih takmičenja, kao i utakmica nacionalne fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.

"Naziru se nove konture doma svih Veležovaca, a buduće zdanje je jedan od kapitalnih projekata koje naš Klub uz veliku podršku svojih prijatelja i partnera uspješno realizira stvarajući sve preduslove da u nadolazećim vremenima dostojanstveno predstavimo kako Velež, tako i Mostar i Bosnu i Hercegovinu", saopćili su Mostarci.Izgradnja nove tribine u Vrapčićima počela je u novembru prošle godine, kada je saopćeno da je rok za završetak radova šest mjeseci.Vrijednost radova na južnoj tribini stadiona Rođeni iznosi 1‚5 miliona KM.Ranije je iz Veleža najavljeno da će tribina koja će biti izgrađena zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.Tako će se u sklopu nove tribine nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotoreportera.

Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će...

Posted by FK Velež Mostar on Wednesday 27 March 2024

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...