TREĆI DAN POTRAGE ZA MALENOM DANKOM: Dankini roditelji satima na saslušanju, srpski mediji javljaju da policija ima novi trag

Dankini roditelji satima na saslušanju. Stiže još bagera, kopa se kod kuće

  • Hronika

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Treći je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku centralne Srbije.

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta porodične kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke. 

Policija je jučer oko 17:30 obustavila pretragu terena. "Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara", objavila je policija.

Srpski mediji javljaju da policija sada ima novi trag, koji istragu vodi dalje od mjesta nestanka. HGSS je ponudio pomoć u potrazi.

Roditelji satima na saslušanju u policiji

Miloš i Ivana Ilić, roditelji nestale djevojčice Danke, otkako je krenula potraga nalaze se u policiji i ispituju ih o svim okolnostima nestanka.

"Oni su od jutros ponovo u policijskoj upravi u Boru gdje se vrše sva ispitivanja na okolnosti pod kojima je dijete nestalo. Roditelji su sinoć razdvojeni, svaki je bio u svojoj obiteljskoj kući, a nadzirala ih je policija. Od jutros su ponovo u policijskoj stanici s radnicima Centra za socijalni rad koji prisustvuju svakom razgovoru", naveo je izvor iz istrage. 

MUP se zasad nije oglasio o razlozima zbog kojih se već dva dana ispituju roditelji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...