KOMŠIJA NESTALE DANKE (2) DO DETALJA OPISAO ŠTA SE DOGODILO KOBNOG DANA: "Nije mogla tek tako propasti u zemlju!"

- Došli su na vikend, nadam se najboljem. Molim Boga da je djevojčica živa i zdrava. Prvo smo mislili da je, ne daj Bože, pala ili nešto slično, ali ništa od toga - kaže komšija porodice nestale djevojčice.

  • Hronika

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

- Došao sam iz škole oko 14 sati, a pola sata kasnije došla su dva-tri policijska auta. Pratio sam ih da vidim što se događa i ustanovio da je dijete nestalo - kaže Luka, mještanin Bora u Srbiji, o trenutku nestanka djevojčice Danke, piše Blic.

Odmah se kobnog popodneva uključio u potragu za djetetom.

- Bili smo ovdje do 22.30 sati. Nakon toga je došlo još dvadesetak patrola. Iduće večeri stigla su dva-tri helikoptera, termovizijske bespilotne letjelice i psi tragači. Baka, mama i djed i Dankin mali brat bili su tamo. Sve ih dobro poznajem - rekao je Luka.

Podsjetio je da obitelj djevojčice živi u Boru te da su u Banjsko polje došli jer tamo imaju vikendicu.

- Došli su na vikend, nadam se najboljem. Molim Boga da je djevojčica živa i zdrava. Prvo smo mislili da je, ne daj Bože, pala ili nešto slično, ali ništa od toga - kaže komšija porodice nestale djevojčice.

Potom se osvrnuo na izjavu Dankine majke o nestanku kćeri.

- Svi kažu da je otišla iz kuće po vodu. Dijete nije moglo propasti u zemlju. Kad sam došao, Dankina majka je bila u suzama, kao i baka. Baka je bila stvarno potresena. Cijeli dan je plakala u autu. Navečer je došla hitna i dala joj sedativ za visoki tlak. Kasnije su je odvezli na hitnu - rekao je ovaj mladić.

Na pitanje misli li da je djevojčica možda oteta, kaže da vjeruje u to sto posto.

- Ako nije ovdje, ne znam gdje bi mogla biti. Ova ulica nije prometna. Ne znam kako se to dogodilo - zaključuje Luka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...