"SB" NA SJEDNICI: Ministar MUP-a se obratio, kaže da su na putu da promijene krvnu sliku policije u KS (FOTO+VIDEO)

Sjednica je počela obraćanjem ministra Katice koji je predstavio rad policije u KS.

  • Vijesti

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica obratio se na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevu, čije je održavanje u toku, a na čijem dnevnom redu je jedna tačka - Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Sjednica je počela obraćanjem ministra Katice koji je predstavio rad policije u KS.

"Definisali smo tri osnovna pravca sigurnosne politike u KS. Pitanje ljudskih resursa, kako u kvantitativnom tako i u kvalitativnom smislu, opremanje uprave policije u KS i treći je jačanje infrastrukture. Možemo s ponosom reći da smo ispoštovali i proveli sve navedene principe i na putu smo da promijenimo krvnu sliku policije u KS zapošljavanjem novih stručnih kadrova", rekao je Katica te je naveo kako su pokrenuli infrastrukturne projekte te na vrijeme identificirli nedostatak kadra.

"Trenutno se vrši veliki broj javnih nabavki, među kojima je i sedam oklopnih transportera. Tri godine nisu vršena unapređenja ljudi, dolaskom novog komesara taj proces je odleđen. Utvrdili smo da je od ukupnog broja policajaca, 1400, bila jedna trećina s odgovarajućom stručnom spremom. Vratili smo struku u policiju", rekao je Katica napomenuvši da je usvojenim zakonima depolitiziran izbor policijskog komesara koji, prema ovim odrebama zakona, ne smije biti član neke političke stranke niti je ikad bio član.

Osvrnuo se i na utjecaj društvenih mreža na odgoj djece i porast kriminaliteta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...