DRITAN ABAZOVIĆ SE OGLASIO: " Da sam ja premijer, Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u Savjet Evrovpe"

Upitan o nedostatku konkretnih rezultata u dijalogu Kosova i Srbije, Abazović je apelovao na obje strane da budu konkretne.

  • Regija

  • 29. Mar. 2024  

  • 1

Da sam ja i dalje premijer Crne Gore, zvanična Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u Savjetu Evrope, izjavio je nekadašnji premijer Crne Gore Dritan Abazović za Juronjuz Albanija.

Glasanje crnogorskih poslanika u Odboru za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope protiv Kosova odražava novu realnost većine u toj zemlji, dodao je on.

“Tokom mog mandata, mi smo u potpunosti podržavali Kosovo, ali ovo je nova realnost. To se dešava zato što većinu stvaraju stranke koje ne dijele istu viziju, programe i vrijednosti. Oni misle da to može da funkcioniše, ja kažem suprotno”, predočio je Abazović.

Upitan o nedostatku konkretnih rezultata u dijalogu Kosova i Srbije, Abazović je apelovao na obje strane da budu konkretne.

“Izgubili smo 20 godina, ne možemo da čekamo još 20. Podržavam pronalaženje konačnog sporazuma između Srbije i Kosova i pozivam obje strane, vlade, lidere da sjednu zajedno i pronađu rješenje za budućnost onih ljudi koji svoje živote vide u regionu”, zaključio je Abazović, prenosi CdM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...