MUSA REŽIRAO PREOKRET REALA: Blancosi upisali pobjedu protiv Zvezde

Osim Muse, sjajan je u Realu bio Mario Hezonja sa 20 poena, dok je Yabusele skupio 16.

  • Sport

  • 29. Mar. 2024  

  • 1

Košarkaši Real Madrida savladali su Crvenu Zvezdu rezultatom 101:94 i upisali su novu pobjedu u Euroligi.

Džanan Musa ponovo je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Naš košarkaš je bio ubjedljivo najbolji pojedinac svog tima i meč je završio sa 30 poena, 4 skoka i 2 asistencije za 25 minuta igre..

Real je loše ušao u utakmicu. Istini za volju, Zvezda je ta koja je sjajno počela meč, predvođena Nemanjom Nedovićem koji je briljirao u prvoj četvrtini i na čijim krilima je Zvezda i došla do prednosti.

Ipak, domaći košarkaši nisu gubili korak, pa je meč bio izjednačen do poluvremena, kada je Zvezda na odmor otišla pri rezultatu 47:44.

U drugom poluvremenu još bolje su zaigrali košarkaši Zvezde, koji su imali i 16 poena prednosti, ali je onda na scenu stupio Džanan Musa. Naš košarkaš je svojim potezima vratio Real u igru, a 3 minute prije kraja je svoj tim doveo i do prednosti.

Do samog kraja meč je bio izuzetno neizvjestan, ali su Blancosi na kraju uspjeli upisati 26. pobjedu ove sezone u Euroligi.

Osim Muse, sjajan je u Realu bio Mario Hezonja sa 20 poena, dok je Yabusele skupio 16.

U redovima Beograđana najbolji je bio Nedović sa 29 poena, 4 skoka i 5 asistencija, dok je Adam Hanga ubacio 22, uz 6 skokova i 7 asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...