IZNENADNA ODLUKA: S tržišta povučena dva poznata proizvoda zbog prisustva...

Oglasili se iz agencije za poljoprivredu i hranu.

  • Ekonomija

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

Državni inspektorat Republike Hrvatske je zbog prisustva komadića plastike s tržišta povukao nekoliko serija Vegeta Maestro mlinca morske krupne jodirane soli od 100 grama. Riječ je o proizvodu koji proizvodi i na tržište stavlja Podravka d.d. Koprivnica. Također je povučen s tržišta Kotànyi “Morska sol, jodirana”, mlinac 92 g  zbog prisustva stranog tijela od poli(oksimetilena) (POM-a).

Proizvod Vegeta Maestro milnac nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, istaknuto je na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Detalji su dostupni na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) te na stranicama proizvođača.

Proizvod KOTÀNYI “Morska sol, jodirana”, mlinac nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, istaknuto je na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Detalji su dostupni na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) te na stranicama proizvođača.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...