JAMIE OLIVER OTVORIO PRVI RESTORAN U BEOGRADU: Evo šta nudi i kakve su cijene...

Najjeftinija pizza marinara stoji 7,4 eura, a najskuplja san daniela s pršutom 13,3 eura.

  • Ekonomija

  • 30. Mar. 2024  

  • 1

Slavni britanski kuvar Jamie Oliver nedavno je otvorio svoj prvi restoran u Beogradu. Restoran je dio njegovog poznatog lanca restorana s italijanskom hranom Jamies's Italian, a nalazi se u priobalju glavnog grada Srbije, Beograda. Biće otvoren svaki dan.

I sam Jamie Oliver ovosedmičnom objavom na društvenoj mreži Instagram popratio je otvaranje beogradske podružnice Jamie's Italiana. "Beograde, otvoreni smo!" napisao je u jednoj od objava uz fotografiju osoblja ispred novog restorana.

“Lokacija je divna, u srcu Beograda na vodi, na obali rijeke Save”, dodao je uz još jednu fotografiju na kojoj drži jedno od jela koje nudi Jamie's Italian u glavnom gradu Srbije.

Restoran nudi italijanska jela i pizze te slastice, a jelovnik je objavljen i na službenim stranicama.

Najjeftinija pizza marinara stoji 7,4 eura, a najskuplja san daniela s pršutom 13,3 eura. Od glavnih jela najskuplji je teleći odrezak s tartufima koji košta 23,2 eura, dok se cijene tjestenine kreću između 10 i 15 eura. Hladno predjelo može se dobiti za dobrih pet eura, a tiramisu, primjerice, za 5,6 eura.

Najpovoljnija poslastica je panakota sa pistaćima - 545 dinara (4.65 eura), porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara (4.82 eura), a najskuplja je "Amalfi cheesecake" - 765 dinara (6.53 eura). Kako stoji na službenim stranicama, restoran je otvoren svakog dana od 11 do 24 sata.

Prema pisanju britanskog Guardiana, u svijetu postoji oko 70 italijanskih restorana Jamie's koji rade po franšiznom modelu.

U Velikoj Britaniji je njegov lanac restorana 2019. ušao u stečajni postupak zbog finansijskih poteškoća. Više od 20 restorana na Ostrvu je zatvoreno, a oko 1000 ljudi ostalo je bez posla. Oliver je godinu prije zatvorio 12 restorana, zbog čega je 600 ljudi ostalo bez posla. Stečajni postupak odnosio se samo na restorane na Ostrvu.

Oliver se proslavio svojim receptima za pripremu jednostavnih i zdravih jela, pisanim za današnje generacije.

Na vrhuncu slave odlučio se i na preduzetnički put. Nakon nekoliko eksperimenata s restoranima i lancem slastičarnica, 2008. godine počinje otvarati restorane s italijanskom hranom širom Evrope i svijeta. Na svom vrhuncu, u Velikoj Britaniji su djelovala 42, prenosi Indikator.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...