IZBORI U HRVATSKOJ: Armin Hodžić bit će kandidat Bošnjaka za Sabor

Bira se sa manjinske liste zastupnika albanske, bošnjačke, slovenačke, crnogorske i makedonske nacionalne manjine i ima realne šanse da prođe.

  • Regija

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

Mladi Armin Hodžić kandidat je za zastupnika u Saboru Hrvatske. On bi trebao dobiti mandat, kao kandidat jedne od manjinskih lista, da zastupa Bošnjake Hrvatske u naredne četiri godine.

Rođen 1996. godine u Zagrebu. 

I prije četiri godine bio je na izbornoj listi, ali nije prošao. 

alt

Umjesto njega, ušla je Emina Lekaj Prljaksaj, koja je i nosila listu. 

Hodžić se bira sa manjinske liste zastupnika albanske, bošnjačke, slovenačke, crnogorske i makedonske nacionalne manjine i ima realne šanse da prođe. 

Nakon što je završio Islamsku gimnaziju dr. Ahmeda Smajlovića i studij politologije na Fakultetu političkih znanosti, angažirao se i u naučnom i javnom radu. Posebno je fokusiran na situaciju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i odnose bošnjačkog i hrvatskog naroda. 

Godine 2015. izabran je kao najmlađi vijećnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ).

XII izborna jedinica, odnosno manjinska lista "nosi" osam mandata u Saboru. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...