VELIKA INVESTICIJA NA POMOLU: Bh. gigant u Banovićima gradi fabriku

Lokacija je jedna od industrijskih hala u ovom gradu iz ranijeg perioda

  • Ekonomija

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

U posjeti općini Banovići boravili su predstavnici domaće kompanije Alma Ras koji su sa općinskim zvaničnicima i delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona razgovarali o otvaranju nove fabrike u Banovićima.

Kako su najavili, u ovoj godini planiraju investirati u opremanje novog pogona u kojem bi trebalo da bude otvoreno oko 100 radnih mjesta.

Lokacija je jedna od industrijskih hala u ovom gradu iz ranijeg perioda (TMB-Sever) koja će biti rekonstruisana i prilagođena za rad na tekstilnim strojevima.

Alma Ras je za novi pogon u Banovićima kupila zemljište, pribavljene su određene dozvole i sa predstavnicima općine Banovići i Vlade TK razmatrane su mogućnosti podrške realizaciji ove značajne investicije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...