KRVOPROLIĆE U GAZI: Izraelci ne posustaju s napadima, ubijeno 77 Palestinaca

Islamski džihad, militantna skupina i saveznik Hamasa, zasad nije komentirao tu objavu.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2024  

  • 0

U izraelskim napadima ubijeno je 77 Palestinaca u Gazi u posljednja 24 sata, priopćile su zdravstvene vlasti u nedjelju, a Egipat je bio domaćin izraelskom izaslanstvu za novi krug pregovora u pokušaju da osigura primirje s Hamasom u Gazi, prenosi Hina.

Izraelska vojska priopćila je da je ubila visokog zapovjednika Islamskog džihada u napadu na zapovjedni centar u dvorištu bolnice Al-Aqsa u središtu Gaze."Zapovjedni centar i teroristi precizno su pogođeni, s namjerom da se minimalizira šteta među nevinim civilima u krugu bolnice", rekla je vojska. "Zgrada bolnice Al-Aqsa nije oštećena i njeno funkcioniranje nije bilo ugroženo."

Islamski džihad, militantna skupina i saveznik Hamasa, zasad nije komentirao tu objavu.

Palestinski zdravstveni dužnosnici i Hamasovi mediji rekli su da je u napadu pogođeno nekoliko šatora u krugu bolnice te da su ubijene četiri i ranjeno nekoliko osoba, uključujući petero novinara.

Više od 32.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vojnoj ofenzivi u Gazi od 7. listopada, prema podacima zdravstvenih vlasti u palestinskoj enklavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...