SUNOVRAT DOJUČERAŠNJEG GIGANTA: Njemačka kompanija na izdisaju, podnijeli zahtjev za bankrot…

Prema izvještaju, stečajni upravitelj najprije želi stabilizirati poslovanje i organizirati stečajni novac radnika.

  • Ekonomija

  • 01. Apr. 2024  

  • 0

Njemačka kompanija Breckle je nedavno proizvodila oko 3.000 madraca dnevno u ogromnoj tvornici. Ali sada je grupa podnijela zahtjev za bankrot. Proizvođač je u krizi, navode njemački mediji.

Proizvođač madraca Breckle iz Donje Saske  je podnio zahtjev za bankrot. Prema pisanju medija, Breckle GmbH Märzeten GmbH i Lapur GmbH navodno su podnijeli zahtjev za nesolventnost sudu u Göttingenu.

Proizvodni pogon Northeim jedna je od najvećih tvornica madraca i kreveta u Europi. Veličine je 80.000 kvadratnih metara. Rainer Eckert za sada je imenovan za stečajnog upravitelja, a proizvodnja će se nastaviti unatoč stečaju. Zaposlenici su o tome obaviješteni u ponedjeljak ujutro.

Proizvodnja se za sada nastavlja u Northeimu. Prema izvještaju, stečajni upravitelj najprije želi stabilizirati poslovanje i organizirati stečajni novac radnika.

Međutim, ne postoje veze s tvornicom madraca Breckle u Weidi u Tiringiji. „Kompaniju Breckle Northeim kupio je financijski investitor 2019. i nema nikakve veze s našom firmom osim imena”, rekao je direktor kompanije sa sjedištem u Weidi.

Nesolventnost dakle ne pogađa kompenije “Breckle GmbH, Benninger Bettsysteme” i “Emil Breckle GmbH”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...