OSVOJIO GA 2000. GODINE: Šampionski prsten Kobeja Bryanta prodat za skoro milion dolara

Čuveni as Lakersa, koji je nastradao u padu helikoptera 2020. godine, poklonio je ovaj prsten svom ocu, koji je odlučio da ga proda.

  • Šareni svijet

  • 01. Apr. 2024  

  • 0

Prvi šampionski prsten Kobeja Bryanta iz 2000. godine prodat je na aukciji za 927 hiljada dolara.

Čuveni as Lakersa, koji je nastradao u padu helikoptera 2020. godine, poklonio je ovaj prsten svom ocu, koji je odlučio da ga proda.

U prstenu ima 40 dijamanata i 14 karata zlata. Na njemu stoji Bryantovo ime, rekord iz regularnog dijela sezone i play offa, kao i broj 8, koji je Bryant nosio u prvom dijelu svoje karijere.

Oboren je i rekord za svotu novca, koja je nekada izdvojena za NBA prsten. Prethodno je najveći iznos plaćen za prsten Bila Russella iz 1957. godine. Prodat je za 705 hiljada "zelenih novčanica" 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...