SAVRŠEN PAR: Savjetnica otkriva 8 specifičnih znakova da smo u rijetkoj vezi koja može potrajati

Kada su parovi dugo zajedno, mogu početi zaboravljati koliko cijene svog partnera. Iako to mogu verbalizirati, njihova djela to možda ne dokazuju. "Ako ste snažan par, dajete jedno drugome do znanja koliko ste zahvalni što imate jedno drugo u svojim životima. Ne samo da govorite jedno drugome koliko ste zahvalni, već to pokazujete i malim djelima ljubaznosti".

  • Šareni svijet

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 0

Svi imamo neku nadu ili san da ćemo jednom pronaći "onog pravog" ili "onu pravu" i imati zdravu vezu koja traje cijeli život.

Iako su se izlasci i veze značajno promijenili, još uvijek postoje načini da se utvrdi je li naša veza zdrava te hoće li potrajati.

Savjetnica i terapeutkinja Brittney Lindstrom izdvojila je osam znakova da smo u rijetkoj vezi koja može trajati cijeli život.

1. Njihovi prijatelji su i vaši prijatelji

"Dobar znak zdrave veze jest kada vas partnerovi prijatelji uključe i požele dobrodošlicu u grupu. Isto tako, vaš partner je oduševljen zbog toga i želi da se osjećate ugodno u blizini njegovih prijatelja", objasnila je Lindstrom za YourTango.

2. Nasmijavate jedno drugo

Savjetnica tvrdi da je smijeh znak razumijevanja jedno drugoga na različitim razinama, prenosi Index.hr.

3. Vaše svađe/sukobi su konstruktivni

Parovima je lako neprestano svađati se oko sitnica, no znak da smo u vezi koja može potrajati jest kada imamo produktivne rasprave, ističe Lindstrom. Ključno je da nema prozivki i manipulacija.

4. Možete se zabaviti zajedno ne radeći apsolutno ništa

"Ne morate uvijek izlaziti da biste se zabavili. Umjesto toga, vi i vaš partner možete uživati u zajedničkom boravku kod kuće. Posebno je lijepo kada možete sjediti kod kuće sa svojim partnerom ne radeći ništa posebno, ali i dalje uživajući u međusobnom društvu", naglašava savjetnica.

5. Zbog njih želite biti bolja osoba

U toksičnim vezama partneri imaju tendenciju jedno u drugome izvući najgore kvalitete. No, u zdravoj vezi događa se suprotno. "Oboje izvlačite ono najbolje jedno iz drugoga. Trudite se biti bolja osoba svaki dan zbog njih i svega što su vas naučili o životu", kaže savjetnica.

6. Zahvalni ste jedno na drugome i to pokazujete

Kada su parovi dugo zajedno, mogu početi zaboravljati koliko cijene svog partnera. Iako to mogu verbalizirati, njihova djela to možda ne dokazuju. "Ako ste snažan par, dajete jedno drugome do znanja koliko ste zahvalni što imate jedno drugo u svojim životima. Ne samo da govorite jedno drugome koliko ste zahvalni, već to pokazujete i malim djelima ljubaznosti", pojasnila je Lindstrom.

7. Intimni ste jedno s drugim

"Volite se međusobno ljubiti i dodirivati, bilo da je to zagrljaj, maženje ili nešto više. Gotovo kao da ste još uvijek u fazi medenog mjeseca vaše veze, iako ste zajedno godinama", ističe savjetnica. Također navodi kako intimnost ne mora uvijek biti fizička; može biti i emocionalna, što znači da često razgovaramo o svojim osobnim iskustvima i istinski smo otvoreni i ranjivi jedno prema drugome.

8. Razgovarate o budućnosti

"Konačno, jedan od najvećih znakova da ste u rijetkoj vezi koja može potrajati jest kada znate da vi i vaš partner imate, i planirate imati, zajedničku budućnost", zaključuje Lindstrom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...