KADA PREDATOR POSTANE PLIJEN: Pogledajte momenat kada anakonda "smrvi" kajmana u amazonskoj prašumi... (VIDEO)

Snimatelj se opasno približio zastrašujućem obračunu dvije životinje, a na snimku se vidi zmija kako dokrajčuje svoju žrtvu.

  • Šareni svijet

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 0

Smrtonosni susret dva predatora snimljen je na obali rijeke u amazonskoj prašumi u Brazilu, piše Daily Mail.

Ogromna zmija čvrsto se omotala oko kajmana dok zvijer mlatara repom kako bi se pokušao izmigoljiti iz zmijinog neumoljivog stiska, ali njegovi pokušaji da pobjegne su uzaludni.

Nije se mogao mjeriti s anakondom, vrstom zmije koja je najveća na svijetu i može biti duga do 10 metara.

Kajman je vrsta srodna aligatorima iz obitelji Alligatoridae - s odraslim jedinkama dužine do četiri metra.

Jedan mještanin je rekao: "Priroda je tajanstvena. Jednog dana si grabežljivac, sljedećeg si plijen."

Nagađa da je stenjanje koje se čuje na snimku ispustio mladi aligator kao signal za poziv u pomoć svojim roditeljima. Druga je osoba primijetila da je moguće čuti kako se kajmanove kosti lome na kraju snimke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...