KRENULO JE: U ovom evropskom gradu uvedena je četverodnevna radna sedmica...

Dodao je da kraća radna sedmica podrazumijeva duže radne dane, što, kako navodi, može da bude izazov.

  • Šareni svijet

  • 02. Apr. 2024  

  • 0

U Kopenhagenu je u ponedjeljak počeo eksperiment sa uvođenjem četverodnevne radne sedmice, koji će trajati do kraja godine, javljaju lokalni mediji.

U eksperimentu učestvuju zaposleni u 14 kompanija, a nakon probnog perioda, četverodnevna radna sedmica mogla bi da bude trajno uvedena, javlja danski javni servis DR.

Menadžer u jednoj od firmi Jonas Amitsbol kaže da očekuje da će promijenjeno radno vrijeme imati pozitivan efekat.

- Zaposleni će dobiti nekoliko uzastopnih slobodnih dana, a to znači i da će u slobodno vrijeme moći da napune baterije kako bi bili svježi i spremni za novu radnu nedjelju - rekao je on.

Dodao je da kraća radna sedmica podrazumijeva duže radne dane, što, kako navodi, može da bude izazov.

- Mentalno zahtjevne stvari morate da radite na početku radnog vremena dok ste još uvijek svježi, a onda morate da radite nešto manje zahtjevno na kraju dana - napominje Amitsbol.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...