DODIK SE OBRUŠIO NA SANJU VULIĆ: “Suvišna je svaka priča o sankcijama"

"To za nas u RS nije tema", naveo je Dodik.

  • Politika

  • 02. Apr. 2024  02. Apr. 2024

  • 5

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kritikovao je svoju stranačku kolegicu Sanju Vulić.

Poslanica Kluba Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Sanja Vulić je danas komentarisala zatvaranje računa osobama sa crne liste te navela kako će odvojiti 1.000 KM da pomogne Željki Cijanović, članici Predsjedništva BiH koja je na crnoj listi od 31. jula 2023. godine.

“Naših šest poslanika možemo odvojiti po hiljadu maraka od plate. Mislite da ćemo ostaviti člana Predsjedništva BiH (Željka Cvijanović) bez plate, naknade. Nema šanse. Ovo je uskraćivanje života, zločin bez kazne, presedana. Da li će neko odgovarati to ne znam. Ovo nije evropski, ni parlamentarno, ali ni ljudski”, kazala je Vulić.

Uslijedila je Dodikova reakcija u kojoj je naveo sljedeće:

“Suvišna je svaka priča o sankcijama i pozivam sve da prestanu komentarisati bilo šta. To za nas u RS nije tema jer upravo oni koji ruše međunarodni poredak i vladavinu prava žele da nam to bude top tema. I današnja izjava Sanje Vulić je bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji žele da o tome spekulišu”, naveo je Dodik platformi X.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...