OPELOV KADETT GGi SE VRAĆA: Pogledajte šta su napravili od nove Astre, nude dosad najekstremnije izdanje

Prije nešto više od godinu dana Irmscher je prikazao svoj prijedlog dorada za Astru GSe, koja nije išla dalje od nešto masivnijih odbojnika, naplataka i klasičnog spuštanja automobila. Sada su, pak, odlučili ponuditi nešto ozbiljniji paket.

  • Auto

  • 02. Apr. 2024  02. Apr. 2024

  • 0

Najpoznatiji Opelov tuner širi ponudu kompaktnom Astrom.

Prije nešto više od godinu dana Irmscher je prikazao svoj prijedlog dorada za Astru GSe, koja nije išla dalje od nešto masivnijih odbojnika, naplataka i klasičnog spuštanja automobila. Sada su, pak, odlučili ponuditi nešto ozbiljniji paket.

Kao što se vidi na najavnim renderima, Irmscher će kroz studiju Astra IRC ponuditi dosad najekstremnije izdanje Astre. U Irmscheru objašnjavaju da su inspiraciju našli u WRC-u iako automobil izgledom više vuče na klasična touring trkaća izdanja.

Osim wide body paketa i povećih 20-inčnih naplataka, tu su se našli novi odbojnici, a onaj stražnji je dobio i treće kočiono svjetlo. Ipak, dominantnu ulogu preuzima stražnje krilo, koje je možda i malo pretjerano za cestovni automobil. No ako se sjetimo Escorta Cosworth iz 1990-ih, kad je sve bilo dozvoljeno, a mašta proizvođača je itekako, ovakva Astra trebala bi naći svoju klijentelu. 

Ono gdje će Astra biti zakinuta je pogon. Plug-in hibrid trebao bi ići do 260 KS iako bismo radije vidjeli mehaniku s Grandlanda, koja uključuje standardno 300 KS u kombinaciji AWD pogona. U svakom slučaju sad sve ovisi o povratnim informacijama, koje će presuditi hoće li Irmscher krenuti u razvoj ovakvog proizvoda. 

Ako dođe do toga, bit će to mala i strogo limitirana serija iza koje će stajati najbrutalnija i najskuplja Astra na tržištu. Je li dostojna nasljednika legendarnog Kadetta GSi, procijenite sami. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...