Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 7h0
(...) duplim prženjem.
Gastro
03. Apr. 2024 03. Apr. 2024
0
Otkrijte tajnu kako pripremiti najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit.
Najbitnije je iz krompira ukloniti škrob i vlagu, a to ćete postići duplim prženjem.
Sastojci:
1 kg krompira
so
Priprema
1. Narežite krompir
Krompir ogulite i narežite na debljinu otprilike 1 cm, pazeći da svi budu iste debljine kako bi se ravnomjerno ispekli.
2. Namočite ih
Narezani krumpir namočite u hladnoj vodi, minimalno jedan sat prije pečenja, a najbolje preko noći. Što ćete duže namakati krumpir biti će hrskaviji jer će namakanjem izgubiti škrob.
3. Osušite ih
Krompire zatim dva puta isperite hladnom vodom i dobro posušite čistom kuhinjskom krpom.
4. Zagrijte ulje
Zagrijte ulje do 150 stepeni, dodajte manju količinu krompirića i pržite ih 5-6 minuta. Šupljikavom kašikom ih izvadite na kuhinjski ubrus.
5. Povećajte temperaturu
Ulje zagrijte na 200 stepeni, ubacite već pržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene.
8. Izvaditi na kuhinjski ubrus
Pečene krompiriće izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja.
Prijatno!:)
Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 7h0
Društvo
DVA JAKA ZEMLJOTRESA POGODILA HRVATSKU: Oštećeno nekoliko kuća, crkva, vrtić...
Prije 8h0
Svijet
BIZARNA PUTINOVA POSTAVKA: Rusi izložili zapadne tenkove i vojnu opremu koju su zaplijenili od Ukrajinaca (FOTO)
Prije 8h2
Sport
NOĆ ZA PAMĆENJE: Gazibegović osvojio Kup Austrije pa pozirao uz zastavu s ljiljanima
Prije 8h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Danas pravimo hurmašice prema Vildaninom receptu… (VIDEO)
29. Apr. 20240
Gastro
SAVJETI ZA PRŽENJE RIBE: Želite li biti sigurni da će ispasti savršena, u tavu biste trebali dodati jednu namirnicu
30. Apr. 20240
Gastro
BLISKOISTOČNI SPECIJALITET: Napravite popularne turske kofte koje će vas oduševiti
29. Apr. 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Napravite još večeras ovu tortu od grčkog jogurta bez brašna i šećera
29. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.