DRAMA U RUSIJI: U oružanom napadu ranjen guverner ruske regije, na putu do bolnice…

Agencije nisu objavile ništa o mogućem motivu napada.

  • Svijet

  • 05. Apr. 2024  

  • 0

Nepoznati napadač nožem je izbo guvernera ruske arktičke regije Murmansk, ranivši ga u stomak nakon što je u četvrtak održao sastanak s stanovnicima regije, objavile su ruske novinske agencije citirajući guvernerovu pess službu.

Agencije su javile da se muškarac obratio guverneru Andreju Čibisu dok je izlazio sa sastanka u lokalnoj gradskoj vijećnici Apatitija, južno od sjeverne luke Murmansk.

- Došlo je do oružanog napada i on je zadobio ranu nožem u stomak. Napadač je priveden, citirale su agencije guvernerovu press službu.

- Guverner je trenutno na operaciji. Pri svijesti je i sam je došao do svog automobila. Na putu do bolnice pričao je i odgovarao na pitanja. Bio je hrabar, veseo, navode.

Agencije nisu objavile ništa o mogućem motivu napada.

Oružani napad na javnog službenika relativno je rijetka pojava u Rusiji, osobito u arktičkoj regiji poput Murmanska, nekih 1.500 kilometara sjeverno od Moskve. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...