Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 8h1
A može i za doručak ili za večeru.
Gastro
05. Apr. 2024 05. Apr. 2024
0
Spoj lisnatog tijesta, mladog špinata i sira baš uvijek dobro prolazi.
Ako biste za ručak htjeli pripremiti nešto brzo i jednostavno, pročitajte recept za slasnu zeljanicu.
Gotova je za svega pola sata, a dragim ljudima će izmamiti osmijeh.
Sastojci:
paket gotovog lisnatog tijesta
500 gr špinata
200 g kremastog sira
100 g feta sira
100 g narendane gaude
2 čehna bijelog luka
1 jaje
maslinovo ulje
sezam
žumance + kašika kisele pavlake
Priprema:
1. Svježi špinat kratko blanširajte. Potom ga ohladite i narežite na sitno, piše Zadovoljna.hr.
2. Na malo maslinovog ulja prepržite sitno sjeckani bijeli luk pa dodajte špinat. Kratko sjedinite i začinite po želji.
3. Špinat sklonite s vatre i kratko prohladite. Dodajte kremasti sir, ribani sir i feta sir te jaje pa napravite kompaktnu smjesu.
4. Gotovo lisnato tijesto filujte smjesom od špinata i sira i zarolajte. Roladu izrežite na komade debljine dva prsa i posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
5. Na samom kraju pomiješajte žumance i pavlaku pa premažite komade pite. Po želji dodajte sezam.
6. Pecite pola sata u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
7. Poslužite vruće ili hladno uz omiljenu proljetnu salatu.
Prijatno!:)
Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 8h1
Društvo
DVA JAKA ZEMLJOTRESA POGODILA HRVATSKU: Oštećeno nekoliko kuća, crkva, vrtić...
Prije 8h0
Svijet
BIZARNA PUTINOVA POSTAVKA: Rusi izložili zapadne tenkove i vojnu opremu koju su zaplijenili od Ukrajinaca (FOTO)
Prije 8h2
Sport
NOĆ ZA PAMĆENJE: Gazibegović osvojio Kup Austrije pa pozirao uz zastavu s ljiljanima
Prije 8h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Danas pravimo hurmašice prema Vildaninom receptu… (VIDEO)
29. Apr. 20240
Gastro
SAVJETI ZA PRŽENJE RIBE: Želite li biti sigurni da će ispasti savršena, u tavu biste trebali dodati jednu namirnicu
30. Apr. 20240
Gastro
BLISKOISTOČNI SPECIJALITET: Napravite popularne turske kofte koje će vas oduševiti
29. Apr. 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Napravite još večeras ovu tortu od grčkog jogurta bez brašna i šećera
29. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.