RUČAK KOJI BAŠ UVIJEK PROLAZI: Napravite zeljanicu sa tri vrste sira na ovaj način, dragmi ljudima će izmamiti osmijeh

A može i za doručak ili za večeru.

  • Gastro

  • 05. Apr. 2024  05. Apr. 2024

  • 0

Spoj lisnatog tijesta, mladog špinata i sira baš uvijek dobro prolazi.

Ako biste za ručak htjeli pripremiti nešto brzo i jednostavno, pročitajte recept za slasnu zeljanicu.

Gotova je za svega pola sata, a dragim ljudima će izmamiti osmijeh.

Sastojci:

paket gotovog lisnatog tijesta

500 gr špinata

200 g kremastog sira

100 g feta sira

100 g narendane gaude

2 čehna bijelog luka

1 jaje

maslinovo ulje

sezam

žumance + kašika kisele pavlake

Priprema:

1. Svježi špinat kratko blanširajte. Potom ga ohladite i narežite na sitno, piše Zadovoljna.hr.

2. Na malo maslinovog ulja prepržite sitno sjeckani bijeli luk pa dodajte špinat. Kratko sjedinite i začinite po želji.

3. Špinat sklonite s vatre i kratko prohladite. Dodajte kremasti sir, ribani sir i feta sir te jaje pa napravite kompaktnu smjesu.

4. Gotovo lisnato tijesto filujte smjesom od špinata i sira i zarolajte. Roladu izrežite na komade debljine dva prsa i posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

5. Na samom kraju pomiješajte žumance i pavlaku pa premažite komade pite. Po želji dodajte sezam.

6. Pecite pola sata u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

7. Poslužite vruće ili hladno uz omiljenu proljetnu salatu. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...