NAJODABRANIJA NOĆ U GODINI: Vjernici u beogradskoj Bajrakli džamiji obilježavaju Lejletul-kadr

U svim džamijama u regionu i svijetu ova noć se obilježava posebnim molitvama i programima.

  • Regija

  • 05. Apr. 2024  

  • 1

Muslimanski vjernici u Beogradu večeras obilježavaju Lejletul-kadr, 27. noć mjeseca ramazana, najodabraniju noć u islamskom kalendaru.

U Bajrakli džamiji u glavnom gradu Srbije okupili su se brojni vjernici, koji su klanjali teravih-namaz i prisustvovali prigodnom programu povodom ove najodabranije noći, navodi Anadolija.

Lejletul-kadr je za muslimane najodabranija noć u godini. U ovoj noći počela je objava Kur`ana, posljednje Božije objave i upute čovječanstvu. To je noć za koju muslimani vjeruju da se određuje sudbina i da u njoj čovjek može zaslužiti oprost od grijeha.

U kur'anskoj suri El-Kadr, koja je posvećena upravo ovoj noći, za Lejletul-kadr se kaže da je vrijednija od 1.000 mjeseci.

U svim džamijama u regionu i svijetu ova noć se obilježava posebnim molitvama i programima.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...