IDA PRESTER O MATANIĆU: "Uvijek je osuđivao predatore, zato je ovo sve još gore"

U posljednje ga je vrijeme, govori, najčešće sretala s njegovom suprugom, glumicom Helenom Minić Matanić, za koju Prester kaže da je ”fenomenalna, duhovita i draga žena”.

  • Regija

  • 06. Apr. 2024  06. Apr. 2024

  • 0

Pjevačica Ida Prester oglasila se o redatelju Daliboru Mataniću koji je priznao da su istinite optužbe da je godinama seksualno uznemiravao kolegice sa seta. Ona je zajedno s Matanićem, kao aktivisti protiv nasilja nad ženama, u oktobru prošle godine odradila fotosešn za naslovnicu jednog domaćeg časopisa.

Prester je za Jutarnji list rekla da ona ne dolazi iz svijeta filma te da s Matanićem poslovno nikada nije sarađivala. U posljednje ga je vrijeme, govori, najčešće sretala s njegovom suprugom, glumicom Helenom Minić Matanić, za koju Prester kaže da je ”fenomenalna, duhovita i draga žena”.

”Naslovnicu sam snimila na poziv redakcije jer sam u to vrijeme pripremala kampanju Štit. Matanić je također bio odabir redakcije. Znamo ga kao borca za prava žena, uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku #metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Tim je ovo sve još gore. Svako nasilje se treba istražiti i osuditi. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama! A moje misli su i uz Helenu i klince, ovo je baš teška situacija i za njih”, rekla je Ida Prester.

Nisam iz filmskog svijeta, s Matanicem nisam nikad poslovno suradjivala. U zadnje vrijeme sam ga najvise sretala s...

Objavljuje Ida PresterPetak, 5. travnja 2024.

Obrisao priznanje i društvene mreže

Podsjetimo, Matanić je sve priznao u petak navečer u Facebook istupu, objavljenom netom nakon teksta s optužbama koji je izašao u Večernjem listu. Redatelj se pokušao opravdati ”utjecajem alkohola i droga”, dodajući kako se ”sam prijavio na liječenje”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...