Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 8h0
Razlika u odnosu na klasičnu pitu je u tome da ćemo izbjeći jufke
Gastro
06. Apr. 2024
0
Ljubitelj ste bureka, sirnice, zeljanice, ali ipak želite ostati na kursu svoje dijete sa smanjenim unosom ugljikohidrata, onda imamo sjajan recept kako uživati u neodoljivom ukusu pite bez grižnje savjesti.
Priznat ćemo da je “pravi burek” ukusniji i bolji, ali ako želimo pojesti nešto zdravije, prednost dajemo ovom ukusnom receptu. Razlika u odnosu na klasičnu pitu je u tome da ćemo izbjeći jufke, odnosno tipično tijesto od brašna ćemo zamijeniti palačinkama kojeg ćemo sami napraviti od jaja i badema.
Sastojci:
Omotači (palačinke)
Punjenje:
Način pripreme:
U tavi rastopite maslac i dodajte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani luk i promiješajte. Posolite i pričekajte da postane prozirno. Dodajte meso i nastavite miješati najmanje 5 minuta. Dodajte par kašika vode. Sada dodajte 6 žumanjaka, papar i papriku u prahu. Energično miješajte i maknite s vatre.
Način pripreme palačinaka:
Radimo palačinke u koje ćemo umotati meso. Umutiti 8 bjelanjaka sa 2 žumanjka kao da spremate omlet. Dodati začine i paziti da smjesa bude homogena ali bez previše mjehurića. Od ove smjese napravite 5-6 velikih palačinki. Zagrijte tavu i rastopite kašiku maslaca, zatim pecite palačinke što je tanje moguće. Ostavite ih sa strane da se malo ohlade.
Smjesom od mesa napunite palačinke i preklopite stranice. Sada ih zarolajte da nadjev ne može ispasti. Stavite ih u keramičku tepsiju namazanu s malo maslaca. Dodajte malo maslaca na vrh. Pecite 10-15 minuta u pećnici na 200 stepeni. Poslužite tople uz jogurt.
Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 8h0
Društvo
DVA JAKA ZEMLJOTRESA POGODILA HRVATSKU: Oštećeno nekoliko kuća, crkva, vrtić...
Prije 8h0
Svijet
BIZARNA PUTINOVA POSTAVKA: Rusi izložili zapadne tenkove i vojnu opremu koju su zaplijenili od Ukrajinaca (FOTO)
Prije 8h2
Sport
NOĆ ZA PAMĆENJE: Gazibegović osvojio Kup Austrije pa pozirao uz zastavu s ljiljanima
Prije 8h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Danas pravimo hurmašice prema Vildaninom receptu… (VIDEO)
29. Apr. 20240
Gastro
SAVJETI ZA PRŽENJE RIBE: Želite li biti sigurni da će ispasti savršena, u tavu biste trebali dodati jednu namirnicu
30. Apr. 20240
Gastro
BLISKOISTOČNI SPECIJALITET: Napravite popularne turske kofte koje će vas oduševiti
29. Apr. 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Napravite još večeras ovu tortu od grčkog jogurta bez brašna i šećera
29. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.