DODIKOV REŽIM NASTAVLJA ZATEZATI ODNOSE: Vlada RS pozvala na ostavke sve članove organa za sprovođenje izbora u RS?

Dalje Vlada RS je navela da poziva sve članove organa za sprovođenje izbora, iz RS-a, da podnesu ostavke na dužnost.

  • Politika

  • 06. Apr. 2024  06. Apr. 2024

  • 0

Iz dokumenta koji je na uvid dobio portal Radiosarajevo.ba, a koji nije javno objavljen, navodi se da je 5. aprila 2024. godine Vlada bh. entiteta RS održala 9. telefonsku sjednicu na kojoj je razmotrila Informacije u vezi sa nametanjem izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Nakon sjednice Vlada je donijela zajkjučak u kojem poziva sve članove organa za sprovođenje izbora iz RS-a da podnesu ostavke na dužnost.

Pod prvom tačkom navodi se da se Vlada RS-a upoznala sa Informacijom u vezi sa nametanjem izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i istu usvaja. Također je u zaključku naglašeno da Vlada RS-a izražavajući opredjeljenje za potpuno poštovanje i dosljedno primjenjivanje međunarodnog prava, Općeg okvirnog mirovnog sporazuma za mir u BiH i Ustava RS-a, je stava da se zakoni mogu mijenjati samo u parlamentarnom postupku i smatra neprihvatljivim nametanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine od strane "samozvanog" visokog predstavnika u BiH.

Dalje Vlada RS je navela da poziva sve članove organa za sprovođenje izbora, iz RS-a, da podnesu ostavke na dužnost. Također je saopćeno da Vlada zadužuje Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da ovaj zaključak dostavi Savezu općina i gradova RS-a i organima jedinica lokalne samouprave. 

Na kraju zaključka se navodi da isti stupa na snagu danom donošenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...