VUČIĆ PROVOCIRA KONAKOVIĆA: Dao je i "velikodušnu" ponudu prije nego li što je predvidio sudbinu Bošnjaka

Želim im uspješan skup, pa čak i da im organizujemo i platimo troškove, poručio je Vučić

  • Regija

  • 08. Apr. 2024  

  • 11

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se trenutno nalazi u službenoj posjeti Francuskoj, u Parizu. Međutim, nije propustio priliku da govori o pitanjima koja se odnose na BiH. Tačnije prokomentarisao je skori sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz regiona, kojeg je nedavno najavio ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

- Mogu da kažem da oni žele sopstveno političko uništenje i nemam problem sa tim. Kada smo najavili Vaskršnji sabor i okupljanje u Beogradu i Srbiji rekli su da to nije nešto što smije da se dozvoli. Veoma su negativne reakcije stizale iz Sarajeva. Sada su 12. aprila zakazli skup Bošnjaka. I ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka i iz Srbije. Ja nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka i meni kažu šta to još u Srbiji treba uraditi, koji put, bolnicu, dom zdravlja… Spreman sam da pogmonem, izjavio je Vučić.

Nakon toga je, ne bez ironije, uputio i jednu "ponudu".

- Ukoliko to žele da oragnizuju u Novom Pazaru i Beogradu ja ću im pomoći. Neka se okupe Bošnjaci i ja ne vidim ništa loše u tome. Nemam nikakav strah. Možda je njihova politika je politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Ja nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi sa Bošnjacima vrlo važni, ali ne da nam drže moralne pridike i da se mi sakrijemo u mišiju rupu. Mislim da je ključ u saradnji, rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...