"ROMANTIKA SNIMANJA FILMOVA JE NESTALA": Woody Allen otkrio da razmišlja o odlasku u penziju

Kaže i da se čitav posao promijenio.

  • Kultura

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 0

Reditelj i scenarista Woody Allen prošle je godine predstavio svoj film Coup de Chance, a u nedavnom je intervjuu razgovarao o svojoj budućnosti u filmskoj industriji.

Kako prenosi Deadline, Allena su u intervjuu za AirMail pitali je li ovaj francuski triler ujedno i njegov posljednji film u karijeri, na što je reditelj komentirao da još uvijek nije donio konačnu odluku, prenosi Index.hr. 

"Neodlučan sam oko toga. Ne želim ići samo prikupljati novac. Ali ako se neko pojavi ili nazove i kaže da želi podržati film, onda bih to ozbiljno razmotrio. Vjerovatno ne bih imao snage odbiti jer imam toliko ideja", komentirao je reditelj.  

Allen je komentirao i promjene u filmskoj industriji te sve veći utjecaj kulture otkazivanja na industriju. 

"Jednom kad napravim film, više ga ne pratim. Distribucija više nije kao što je nekad bila. Sada je distribucija dvije sjednice u kinu... Cijeli posao se promijenio, i to ne na dobar način. Sva romantika snimanja filmova je nestala. Jednom me neko pitao o kulturi otkazivanja, a ja sam rekao: 'Ako ćete biti otkazani, ovo je kultura iz koje želite biti otkazani.' Jer ko želi biti dio ove kulture?" komentirao je redatelj. 

Woody Allen je u svojoj karijeri tri puta nominiran za Oscara u kategoriji Najbolji originalni scenarij, i to 1978. godine za film Interijeri (eng. Interiors), 1987. godine za Dani radija (eng. Radio Days) i 2012. godine za Ponoć u Parizu (eng. Midnight in Paris), s kojim je i pobijedio. Također, 1977. je bio nominiran i dobio Oscar za film Annie Hall u kategoriji Najbolji reditelj. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...