DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE: Uskoro jedan TAG uređaj za autoceste u Bosni i Hercegovini i Srbiji...

Dodao je da će sistem funkcionirati na osnovu bankovne kartice.

  • Ekonomija

  • 09. Apr. 2024  

  • 1

Uspostavljanje jedinstvenog TAG uređaja za bh. entitet Republiku Srpsku i Srbiju planiran je u junu, odnosno do početka turističke sezone rekao je za RTRS Nedeljko Ćorić v.d. direktora ЈP Autoputevi Republike Srpske. 

-Zajednički cilj je uspostavljanje pune funkcionalnosti sistema do početka turističke sezone, kao i nastavak integracije sa ostalim operatima odnosno upravljačima u regionu, dodao je Ćorić.

Kazao je da je memorandum koji je potpisan sa ЈP Putevi Srbije, predviđa uvođenje zajedničkog TAG uređaja za korištenje auto-puteva u entitetu RS i Srbiji.

-U praksi to, zapravo, znači usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima obje zemlje, čime će se korisnicima usluga znatno olakšati plaćanje putarine i u Srbiji i u Republici Srpskoj, odnosno cijeloj BiH, naveo je on i dodao da će sistem funkcionirati na osnovu bankovne kartice.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...