DRAMATIČNA ESKALACIJA: Amerikanci objavili da će se uskoro desiti veliki raketni udar Irana na Izrael

Takvi napadi značili bi dramatično širenje rata koji traje već pola godine, objavio je Bloomberg, pozivajući se na osobe upoznate s obavještajnim podacima.

  • Svijet

  • 10. Apr. 2024  

  • 0

Sjedinjene Države i njihovi saveznici vjeruju da je veliki napad raketama ili bespilotnim letjelicama na Izrael neizbježan, objavio je večeras Bloomberg. Napad će, smatraju u Washingtonu, izvesti Iran ili proiranske skupine na Bliskom istoku, a meta napada bit će vojni i vladini ciljevi u Izraelu.

Takvi napadi značili bi dramatično širenje rata koji traje već pola godine, objavio je Bloomberg, pozivajući se na osobe upoznate s obavještajnim podacima.

Potencijalni napad, vjerojatno korištenjem visoko preciznih projektila, mogao bi se dogoditi u narednim danima, rekli su Bloombergovi izvori koji su zatražili anonimnost kako bi razgovarali o povjerljivim stvarima.

"To se sada smatra pitanjem vremena, a ne hoće li se dogoditi", rekao je jedan od izvora, kazavši kako to temelji na procjenama američkih i izraelskih obavještajnih službi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...