ŠPANCI PIŠU: Dinamo nije jedini evropski klub koji želi Luku Modrića

Ključeve veznog reda dao je u ruke hrvatskom maestru koji je promijenio ritam utakmice, unio živost u igru Real Madrida te pokrenuo akciju za izjednačujući pogodak protiv Građana (3:3).

  • Sport

  • 10. Apr. 2024  

  • 0

Luka Modrić je dobio posljednjih dvadesetak minuta u susretu Lige prvaka. Kad je Carlo Ancelotti uvidio da je vrag odnio šalu te da bi Manchester City mogao slaviti usred Madrida, posegnuo je za provjerenim rješenjem.

Ključeve veznog reda dao je u ruke hrvatskom maestru koji je promijenio ritam utakmice, unio živost u igru Real Madrida te pokrenuo akciju za izjednačujući pogodak protiv Građana (3:3).

To mu je donijelo nove hvalospjeve u španskim medijima, a dan nakon ponovno se priča o Modriću, no ovog puta u kontekstu njegove budućnosti na Santiago Bernabeu.

Izglednije je kako će na kraju sezone napustiti špansku prijestolnicu, nego potpisati novi ugovor, ali Modrić ne treba strahovati. Ponuda ima, bit će ih napretek, a osim Saudijske Arabije i SAD-a, na stolu će imati barem dvije ponude iz Evrope.

Osim Dinama koji je pokrenuo kampanju za Modrićev povratak, u utrku za hrvatskim maestrom se uključio i turski Eyupspor, koji je pod vodstvom proslavljenog nogometaša Arde Turana potvrdio plasman u elitni rang tamošnjeg nogometa, piše španski AS.

Kako bi ne bili samo prolaznici, bogati gazda Eyupspora ne misli štedjeti, spreman je duboko zagrabiti u džep i dovesti zvijezde, a jedna od želja im je upravo hrvatski kapiten:

“Nema veze ima li 37, 38 ili 40 godina”, kazao je ranije predsjednik kluba Murat Ozkaya i tako dometnuo da je Modrića itekako sprema čekati.

Kako god bilo, konkurencija se zaoštrava…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...