MEDVEDEV NADMAŠIO SAMOG SEBE: "Što prije Biden umre, to će biti bolje za cijeli svijet!"

Medvedev je izjavio da američki predsjednik Joe Biden nije samo "ludi i lopovski starac", već i "utjelovljenje pakla", a da su njegove izjave "apsolutno zlo".

  • Svijet

  • 11. Apr. 2024  

  • 1

Nedavno je na svom predizbornom skupu američki predsjednik Joe Biden ruskog čelnika Vladimira Putina, po ko zna koji put ponovo počastio epitetima: idiot, luđak, ubica.... A kako Putin Bidenu redovito ne uzvraća istom mjerom, štoviše, nedavno je, nakon spomenutih uvreda kazao kako mu je Biden prihvatljiviji od Donalda Trumpa na čelu SAD-a jer je predvidljiviji – to umjesto Putina, očito, čini njegov bliski prijatelj Dmitrij Medvedev – zamjenik ruskog Vijeća sigurnosti.

Potonji je, nakon što je u vrijeme svog predsjedničkog mandata slovio kao ruski liberalno orijentirani političar, u međuvremenu postao poznat po svojim ekstremističkim, ekscentričnim, a nerijetko i vulgarnim izjavama poslije početka ruske invazije na Ukrajinu. One najčešće predstavljaju prijeteću reakciju na prethodne izjave bilo ukrajinskih, bilo zapadnih visokih dužnosnika koje se Moskvi nisu sviđale.

Tako je Medvedev, kako prenose ruski državni mediji, u četvrtak izjavio ni manje ni više nego da američki predsjednik Joe Biden nije samo "ludi i lopovski starac", već i "utjelovljenje pakla", a da su njegove izjave "apsolutno zlo", prenosi portal Geopolitika.

Tako je komentirao najnoviju Bidenovu izjavu da Ukrajina može zaustaviti Putina ako Kogres izglasa novi paket pomoći Kijevu: "Mogli bismo se po stoti put sjetiti starčeve demencije i sinovljeve pokvarenosti. …Bidenova izjava je apsolutno zla. Jer je rekao: "Ubijajte se dalje. Što više ljudi umre, to bolje. Želim što više smrti…"

U zaključku svog komentara podsjetio je na riječi apostola Ivana iz Apokalipse:

“I pogledah, i gle, blijedi konj i njegov jahač, čije ime bijaše “smrt”; a pakao ga je pratio.” “Dakle, što prije jahač na blijedom konju sa sobom povede Josepha Bidena, to će biti bolje za naš napaćeni svijet…”

U ovo sluđeno vrijeme i u predizbornoj kampanji koja je u Sjedinjenim Državama u punom jeku, teško je očekivati da će Biden Medvedevu (ili Putinu) ostati dužan i da neće uslijediti i njegove nove "sočne" izjave.

Jer odnosi između dviju nuklearnih velesila ionako su već odavno pali na dno pa malo ko od političara i diplomata sada previše vodi računa o vlastitoj retorici kada su u pitanju ocjene politike i političkih zvaničnika s druge strane barikade.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...