NASMIJAVA JAVNOST: Andrej Plenković na TikToku pogađao šta znače izrazi generacije "Z"

Premijera je zbunila kratica "SUS", pa je pokušao pogoditi što bi mogla značiti. 

  • Šareni svijet

  • 11. Apr. 2024  11. Apr. 2024

  • 0

Andrej Plenković na svom nedavno otvorenom TikTok profilu zabavlja javnost. 

On je objavio novi hit, u kojem pogađa šta znače izrazi kojima se koristi generacija Z.

"Budući da smo prije par dana govorili o mladim generacijama, evo ovi mladi prijatelji, s druge strane kamere, postavili su mi jedan izazov da vide mogu li ja razumjeti što se sve zbiva na TikToku", rekao je. 

"Naučio sam što znači cringe" 

"Cringe" je prva riječ za koju su ga tražili da objasni što znači, a premijer je rekao kako se s ovim izrazom često susretao na društvenim mrežama. 

"A to sam naučio. To je bilo par reakcija na mene na Twitteru, pa je neki mladi ekspert to govorio na jednoj televiziji. Provjerio sam. Kaže on da je to 'susramlje'. Meni je jako zabavno. Jedan veliki broj ljudi je doživio ovo dosta pozitivno, a ako nekome nije drago, i to je demokracija", objasnio je. 

Što znači "GG"? 

"Oho, pa 'GG' je bio prvi tweet koji je moja kći Mila, kad nije imala ni godinu dana, prije jedno šest i pol godina, objavila slučajno jer se igrala mobitelom koji je meni ostao uključen, pa je nastao cijeli show. Što sam ja to objasnio, a u međuvremenu sam shvatio da bi to moglo biti vezano i za gejmere, koji očito tako nešto jedan drugome kažu kad su nešto dobro odigrali", pohvalio se. 

Premijera je zbunila kratica "SUS", pa je pokušao pogoditi što bi mogla značiti. 

"To još nisam čuo, nisam dovoljno na TikToku. Uff, šta ja znam, u engleskom bi to moglo biti... 'Suspect', 'suspicious', tako nešto. Ne znam jel je. Ako je, možda je sumnjivo, možda je, ne znam, otvoreno priznajem da ne znam, evo", priznao je. 

Za kraj je dobio jedno veoma lagano pitanje - "što znači kratica LOL" - i tu je zaista briljirao. 

"To znam. To je 'laughing out loud'. Nisam toliko star da to ne bih znao", pohvalio se. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...