IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Zamolio bih ambasadora Srbije u UN-u da pošalje pismo svim članicama da je to Dodik…“

-Vučić je podržao Dodika koji RS hoće oteti od BiH, poručio je Puljić.

  • Vijesti

  • 12. Apr. 2024  

  • 3

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona komentirao je sastanak rukovodstva Srbije i bh. entiteta Repulika Srpska u Beogradu, ali i sadržaj nacrta Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

-U nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici ni jednom riječju se ne ukazuje tko su počinitelji. Nema riječi poput Srbi, Srbija, bosanski Srbi, Vojska bosanskih Srba ... Nigdje. Ova rezolucija spada u pravnu kategoriju s porukom - ne dogodilo se nikada više, poručio je Puljić.

-Nakon što je Dodik, uz Vučićevo klimanje glavom, rekao da u Srebrenici nije počinjen genocid i da će RS izaći iz BiH ako rezolucija bude usvojena zamolio bih ambasadora Srbije u UN-u da pošalje pismo svim članicama da je to Dodik rekao bez usaglašavanja s Predsjedništvom.

Od sada, kada Vučić kaže da Srbija podržava suverenu i stabilnu BiH bez prekrajanja granica uz poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma snimci s današnjeg "srpskog okupljanja" u Beogradu su neoboriv dokaz da ne govori istinu. Zato što je podržao Dodika koji RS hoće oteti od BiH, poručio je Puljić.

-Koji je razlog da mediji u Hrvatskoj ignoriraju vijesti sa svesrpskog okupljanja i prijetnji o odvajanju RS-a? S moje točke gledišta to je neoprostiv profesionalni propust. Mnogo toga što se događa u Srbiji i BiH može utjecati na Hrvatsku, zaključio je Puljić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...