MILE I PARTNERI: Ekspresno zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na zahtjev...

(...) SNSD-ovih zastupnika.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2024  12. Apr. 2024

  • 0

Na zahtjev Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentarnoj skupptini Bosne i Hercegovine, zakazana je hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj će, prema ranijoj najavi, SNSD-ovi zastupnici tražiti poništenje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Hitna sjednica zakazana je za četvrtak, 18. april, a tačka dnevnog reda je "razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama Bosne i Hercegovine - ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine BiH".

Zahtjev za sjednicu je jučer najavio Milan Petković, zastupnik Ujedinjene Srpske u Parlamentu BiH i partner SNSD-a Milorada Dodika. Sjednica je zakazana ekspresno dan kasnije. Na mjestu predsjedavajućeg Zastupničkog doma je Nebojša Radmanović iz SNSD-a, prenosi Faktor.

Petković je kazao da će se tražiti poništavanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je nametnuo Schmidt.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...